roelgoessouth.reismee.nl

Tocht naar de Paarlberg

Even kort wat geschiedenis.

Het dorp Paarl heeft zijn naam te danken aan de Paarlberg. Deze berg is een grote blok graniet dat hoog boven het dorp uitsteekt. Lang, heel lang geleden, toen de eerste westerlingen voet aan land zetten. Wanneer er één van hen de berg zag leek het net een parel te zijn. De parelachtige schijn kwam door de pas gevallen regen op de berg en de zonnestralen die erop schenen.

Deze ochtend stond ik op met een goed gevoel en dacht, we gaan de tocht tot de top eens wagen. Met behulp van een kleine kaart van de uitbaters van de B&B (hele vriendelijke mensen trouwens!) en een lading water die het me nog moeilijk zou maken vertrok ik aan de 4u durende tocht.

Wat je al zou denken als je een berg wilt beklimmen is de weg naar de top niet bepaald vlak. Maar héél stijl op en neer. Met een bakkende zon in de nek ben en 2uur later stond ik op de top van de Paarlberg. Wat een schitterend uitzicht! Met geen wolk aan de lucht kan je hier ongelofelijk ver kijken.

Onderweg kom je verschillende diertjes tegen die je ook in België tegenkomt maar hier zijn ze 10 keer zo groot! Als je dus in je eentje in de heuvels van Zuid-Afrika wandelt kan het wel zijn dat je af en toe eens schrikt van al de bewegingen in de bosjes naast je!

Het was een loodzware tocht maar zeker de moeite waard! Je hebt echt het gevoel van avontuur!

Vanavond ben ik uitgenodigd op mijn eerste braai! Voor diegene die dit niet kennen, hier in Zuid-Afrika zijn ze gek op barbecueën en doen dit ook op hun manier. Hier later meer over!

De voorbije week op de werf was er een lange. We zijn bezig met de grondwerken dus het is momenteel veel kijken naar de graafmachine die aan het graven is.

Het heeft hier al 3 maand niet meer geregend dus als gevolg is de kleigrond één grote stofhoop! Wat een leuk effect heeft op de kleuren dat je draagt, ze worden namelijk helemaal geel/ oranje.

Volgende week starten de echte werken dus dat wordt plezanter en leerrijk! En met de eerste regenbuitjes wordt stof ook al wat minder.

Nu ga ik nog wat genieten van de zon, die een heerlijke temperatuur geeft van boven 30 graden. Heerlijk!

Groeten uit Zuid-Afrika!!

dolf

leuk verhaal.
suggestie:
volgende keer het Taalmonument op Paarlberg eens bezoeken.

Roel

Dankje Dolf.
Dat was de bedoeling om samen te doen maar bij de afdaling van de Paarlberg zag ik het even niet meer zitten om nog naar het taalmonument te wandelen.
Nog weekenden genoeg!